top of page

Miért pont Waldorf baba?

 

A babázás mindkét nemű gyermek életében megjelenik már egészen kicsi korban: ilyenkor az átélt élményeit játssza újra, és egyben készül életének legfontosabb feladatára: az anya és az apa szerepre. Nem mindegy hát, hogy ilyenkor egy lelketlen, sorozatgyártott műanyag darabot, vagy egy puha, meleg természetes anyagból készült babát vesz a kezébe.

A Waldorf babák egyedi, igényes kézműves munkák 100% természetes alapanyagból. 


Egy baba kitüntetett szerepet foglal el a gyermekek játékai között Ő az emberek mása. A Waldorf módszer szerint a gyerekek a babákra vetítik ki érzelmeiket, velük játsszák le az átélt tapasztalatokat, érzelmeket. A Waldorf baba arca éppen ezért olyan egyszerűen kidolgozott, hogy a gyermek saját fantáziája szerint "rajzoljon rá" különböző arckifejezéseket.

Nemcsak a lányok, hanem a fiúk is babázhatnak, hiszen egykor belőlük is apa lesz. Gondoljunk csak bele, a kisfiúk ugyanúgy ölelgetik, dédelgetik a plüssállatkáikat egészen óvodás korukig, miért ne tehetnék ezt egy babával is.

 

A Waldorf babák mindegyike egyedileg, kizárólag természetes anyagokból,szívvel-lélekkel készített  kézműves termékek. Töltelékük nyerskártolt gyapjú, testanyaga és ruházata pamut, haja gyapjúfonal. Élettartamuk egy kevés odafigyeléssel rendkívül hosszú lehet, kislányunk Waldorf babája akár felnőtt korában születő gyermekeit is kiszolgálhatja majd.


Babákat mindig egyedi megrendelés alapján készítek, ahol elképzeléseid szerint megadhatod a baba minden részletét. Ez így teljesen egyedi lesz, biztosan nem fog visszaköszönni sehol.  
Tipusok:  
A klasszikus waldorf baba készülhet 30 vagy 40 cm-es méretben. 
A csecsemő baba 50 cm-es, akkora, mint egy újszülött. 
A manó babák 25 cm-esek, ők a kicsik kedvencei.

Újabban a kosárfonó vesszők szelídülnek meg a kezeim között, belőlük leggyakrabban babaházak készülnek különböző méretekben.

Sikeresen elküldve

bottom of page